De bevalling (4/4)

Welkom bij het eerste blog van het nieuwe jaar!

Allereerst natuurlijk voor iedereen de beste wensen, we hopen dat al jullie dromen dit jaar uit mogen komen en wensen iedereen natuurlijk een heel vruchtbaar jaar toe. Inmiddels is de eerste baby van dit jaar ook al weer geboren en deze is net als Maas in bad geboren. Twijfel je nou ook over een bad bevalling en weet je niet zo goed wat jij je er bij voor moet stellen? Lees dan vooral verder. Ik ga jullie namelijk meenemen in de voorbereidingen die wij getroffen hebben voor een bad bevalling thuis. We hebben in de praktijk twee bevalbaden te huur, hier hoefde ik dus verder niet naar op zoek te gaan. Naast het beval bad koop je nog een doos waar allemaal wegwerp spullen inzitten. Hierbij kun je denken aan de binnen hoes voor het bad ( het echte bad komt dus nooit in contact met water), de slang om het bad te vullen en weer leeg te laten, een dompelpomp om het bad weer leeg te laten, een onderzeil voor het bad en handschoenen voor de verloskundige. Het bad zelf ziet er zo uit:

Afbeelding met binnen, muur, vloer, betegeld

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het bad is nog niet volledig vol met lucht omdat je anders de binnen hoes niet over het bad heen krijgt. De binnen hoes zit er op deze foto dus nog niet overheen. Zoals je ziet zitten er aan het bad op verschillende plekken handvatten zodat je ook makkelijk verschillende houdingen kunt aannemen. Ook is er gedacht aan hydratatie, er zit namelijk een bekerhouder in het bad. Verder zitten er bij het bad zelf koppelstukken voor op de kraan, zo is er voor elke kraan een koppelstuk aanwezig, hier hoef je dus niet zelf naar op zoek te gaan! Wel zo handig. Het bad is heel gemakkelijk op te zetten en eigenlijk binnen 10 minuten klaar om te vullen. Waar je verder over na moet denken bij een bad bevalling is een plek naast het bad waar je ook comfortabel kunt liggen. Dit is nodig voor als je na de bevalling uit bad gaat. Het is vaak te veel om op dat moment meteen de trap naar de slaapkamer op  te lopen bijvoorbeeld, daarom is het handig om ook een plek naast het bad te hebben. Voor ons was dit de bank. Hier hebben we plastic overheen gedaan en een waterdichte matrasbeschermer. Dat zag er bij ons zo uit:

Voorbeeld van afbeelding

Naast het bad stond bij ons de keukentafel zodat Myrthe ook haar spullen makkelijk bij de hand had. Handig om te weten, we zijn allemaal voorbereid op een bad bevalling, onze doptone is dan ook waterproof en we kunnen dus gewoon in bad naar het hartje van de baby luisteren. Na de bevalling is het bad weer makkelijk opgeruimd. Er zit dus een dompelpomp bij met een tuinslang, je kunt het bad dus makkelijk leeg laten lopen in een putje in de tuin of in het toilet. Als het bad leeg is haal je de binnen hoes er uit en deze gooi je weg. Het bad laat je vervolgens leeglopen en vouw je weer terug op zodat het in de rugzak past. Het lijkt in eerste instantie veel werk maar alles is zo gemaakt dat het heel makkelijk gaat. Heb je nog vragen over een bad bevalling of over het bad zelf, stel deze dan gerust op het spreekuur of laat een reactie achter op facebook of instagram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands