Ons verhaal

Onze praktijk heeft drie uitgangspunten die ons uniek maken, en waarvan wij geloven dat ze jou een optimale begeleiding geven tijdens de zwangerschap. 

Natuurlijk als basis

Wij geloven dat de natuur vaak de beste oplossingen heeft voor de uitdagingen die jij tegenkomt. Dat betekent dat we een positieve blik hebben op jouw lichaam en wat jij kan. Daardoor zijn wij minder snel geneigd zijn om medische ingrepen te doen, als we zien dat het ook zonder kan. Uiteraard zullen we in geval van medische noodzaak altijd de ingrepen doen die nodig zijn. Daarnaast betekent het dat we ons verdiept hebben in de mogelijkheden die de natuur biedt. Zo weten we welke natuurlijke voedingstoffen goed zijn voor je lichaam. En hebben we kennis in huis over de geneeskundige werking van planten, paddenstoelen en daarvan afgeleide stoffen. Als laatste kunnen we je in de keuzes die je maakt rondom de zwangerschap adviseren welke opties het meest duurzaam zijn.

 

Persoonlijk en betrokken

Wij zorgen ervoor dat we voldoende rust, ruimte en aandacht voor jou hebben. Dit doen we onder andere door het aantal moeders dat we begeleiden te beperken. Hierdoor kunnen we langer de tijd nemen voor jou, en hebben we meer ruimte vrij in ons hoofd om over jouw specifieke situatie na te denken. 

Leuk nieuws is dat onze persoonlijke aanpak goed nieuws voor jou is! Want onderzoek (Tijdschrift van Verloskundigen, 2008) wijst uit dat praktijken met minder verloskundigen betere resultaten behalen voor hun zwangeren. Zo bevallen vrouwen die verloskundige zorg krijgen in een praktijk met 1 of 2 verloskundigen vaker thuis. Ook worden ze minder vaak verwezen in verband met complicaties, vergeleken met grotere praktijken, en is er bijvoorbeeld minder behoefte aan pijnstilling, keizersneden of een knip. Het blijkt dat vrouwen die vaker dezelfde verloskundige zien, beter bevallen en tevredener zijn over de verloskundige zorg. 

 

Een brede blik

Wij kijken naar jou met een brede, holistische visie. Want (om wat voorbeelden te noemen) je voeding, je gewoonten, hoe je in je vel zit of welke mensen je om je heen hebt, hebben allemaal invloed op hoe het met jou gaat en daardoor ook hoe het met je kindje gaat. 

Omdat we je goed willen kunnen ondersteunen op al die vlakken, kiezen wij ervoor om onszelf steeds te blijven ontwikkelen en steeds bij te blijven leren. We volgen extra opleidingen, ook buiten het gebied van pure verloskunde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan orthomoleculaire therapie (een onderdeel van natuurgeneeskunde dat zich focust op de optimale concentratie voedingstoffen in je lichaam), psychoneuroimmunologie (over de relatie tussen psychologische processen en het immuunsysteem), voedingsdeskundige, mycotherapie (informatie over medicinale eigenschappen van paddestoelen en schimmels) en geboortecoaching. Deze brede kennis zorgt ervoor dat we jou breder kunnen ondersteunen.

Samen verder gaan?

We zien er naar uit om je te ontmoeten! Informeer snel of we nog een plekje voor je hebben.