Ons verhaal

Ons verhaal

Onze praktijk heeft drie uitgangspunten die ons uniek maken, en waarvan wij geloven dat ze jou een optimale begeleiding geven tijdens de zwangerschap. 

Jouw keuze centraal

Een goede zwangerschap is er eentje waarbij de touwtjes bij jou in handen liggen. Onze rol is om je optimaal te helpen de keuzes te kunnen maken. Dit doen we bijvoorbeeld door jou de informatie te geven die je nodig hebt. Maar ook door je alternatieve opties te bieden als je voor een keuze staat. Hierbij staan we altijd open voor vragen die buiten de standaard richtlijnen vallen.

Het betekent ook dat we samen met jullie bepalen hoe de zorg er uit ziet. Deze passen we aan aan jullie behoefte. Om aan te sluiten op jullie ritme bieden wij een ochtend-, middag- en avondspreekuur en komen naar behoefte thuis op controle.

Persoonlijk en betrokken

Wij zorgen ervoor dat we voldoende rust, ruimte en aandacht voor jou hebben. Dit doen we onder andere door het aantal moeders dat we begeleiden te beperken. Hierdoor kunnen we langer de tijd nemen voor jou, en hebben we meer ruimte vrij in ons hoofd om over jouw specifieke situatie na te denken. 

Leuk nieuws is dat onze persoonlijke aanpak goed nieuws voor jou is! Want onderzoek (Tijdschrift van Verloskundigen, 2008) wijst uit dat praktijken met minder verloskundigen betere resultaten behalen voor hun zwangeren. Zo bevallen vrouwen die verloskundige zorg krijgen in een praktijk met 1 of 2 verloskundigen vaker thuis. Ook worden ze minder vaak verwezen in verband met complicaties, vergeleken met grotere praktijken, en is er bijvoorbeeld minder behoefte aan pijnstilling, keizersneden of een knip. Het blijkt dat vrouwen die vaker dezelfde verloskundige zien, beter bevallen en tevredener zijn over de verloskundige zorg. 

 

Een brede blik

Wij kijken naar jou met een brede, holistische visie. Want (om wat voorbeelden te noemen) je voeding, je gewoonten, hoe je in je vel zit of welke mensen je om je heen hebt, hebben allemaal invloed op hoe het met jou gaat en daardoor ook hoe het met je kindje gaat. 

We hebben een positieve blik hebben op jouw lichaam en wat jij kan. Daardoor zijn wij minder snel geneigd zijn om medische ingrepen te doen, als we zien dat het ook zonder kan. Uiteraard zullen we in geval van medische noodzaak altijd de ingrepen doen die nodig zijn. Daarnaast betekent het dat we ons verdiept hebben in de mogelijkheden die de natuur biedt. Zo weten we welke natuurlijke voedingstoffen goed zijn voor je lichaam. 

Omdat we je goed willen kunnen ondersteunen op al die vlakken, kiezen wij ervoor om onszelf steeds te blijven ontwikkelen en steeds bij te blijven leren. We volgen extra opleidingen, ook buiten het gebied van pure verloskunde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verder onderwijs in echoscopie en coaching. Deze brede kennis zorgt ervoor dat we jou breder kunnen ondersteunen.

Samen verder gaan?

We zien er naar uit om je te ontmoeten! Informeer snel of we nog een plekje voor je hebben.

nl_NLNederlands