Wij zijn verloskundige Simone Stevens, Mayke van Ansenwoude, Myrthe Barten en praktijkassistente Emmy Dierick. We heten je van harte welkom in onze praktijk!

Welcome to our practice! We are Simone Stevens, Mayke van Ansenwoude, Myrthe Barten and assistent Emmy Dierick.

Wat kun je van ons als jullie verloskundige verwachten? What to expect from your midwives

 • Persoonlijke, betrokken en deskundige zorg in Maastricht en Heuvelland/ We provide personal and involved care with high standerds in Maastricht and surroundings.
 • Voldoende rust, ruimte en tijd / We take time and give all the room needed to answer questions and provide care.
 • Eigen praktijkruimte in Maastricht en extra spreekuurlocatie in Margraten/ we have our own practice in Maastricht and Margraten.
 • Naast ochtendspreekuur ook een middag- en avondspreekuur / We have clinic hours in the morning, afternoon and in the evening.
 • Echo’s worden door Mayke gemaakt op beide locaties / ultrasounds are possible at both locations.
 • Verloskundigen die zich blijven ontwikkelen en steeds bijleren / The midwives stay up to date in the newest developments and keep learning.
 • Een brede visie; wij kijken naar lichamelijke, psychische en sociale gesteldheid / We provide care in a complete package, so we take physical, mental and social health in to the mix.
 • De verloskundigen hebben extra opleidingen genoten om een uitgebreider zorgpakket aan te kunnen bieden / Both midwives have taken extra courses in orde to provide complete care.
 • Bevallingen in bad, op de baarkruk en in andere houdingen zijn voor ons geen probleem / We are trained to do deliveries in all positions, so a bath or birthingstool for example, are no problem for us.
 • Wij verhuren vanuit de praktijk een bevalbad, vraag naar de mogelijkheden / we rent out our own birthingpool. You can ask the assistent for the posibilities.
 • Kleinschaligheid, onderzoek wijst uit dat praktijken met minder verloskundigen betere resultaten behalen voor hun zwangeren! * / research has shown that practices with 1 to 2 midwives achieve better results in their care.

De verloskundigen / Midwives:

Simone

Verloskundige/praktijkhouder

In opleiding tot: echoscopiste, geboortecoach
Beschikbaar voor spreekuur/thuisvisites/bevallingen

BIG 59924274603

© Fotostudio Hip

Mijn naam is Simone Stevens en met veel passie en liefde begeleid ik jullie graag tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Tijdens de opleiding tot verloskundige heb ik bij Mayke in de praktijk stage mogen lopen. Dit is toen der tijd van beide kanten zo goed bevallen dat ik na mijn afstuderen meteen aan de slag kon. Het mooie aan verloskundige zijn in deze praktijk is dat we allemaal tijd, ruimte en vrijheid hoog in het vaandel hebben staan. Tijdens de zwangerschap en bevalling van mijn zoon in 2021 mocht ik zelf ervaren hoe belangrijk dit is en hoeveel verschil dit kan maken. Het mooiste en belangrijkste vind ik dan ook dat aanstaande ouders de ruimte krijgen om eigen keuzes te maken en hierbij gesteund worden en goed geïnformeerd worden door ons als verloskundige. Hoe de zwangerschap, de bevalling en het kraambed ook mogen verlopen, door samen de zorg te bepalen, kan er met een goed gevoel terug gekeken worden op een belangrijke periode in jullie leven.

Mayke

verloskundige/echoscopiste/orthomoleculair therapeut/master in Klinische-psycho-neuro-immunologie/mycotherapeut

beschikbaar voor spreekuur/thuisvisites

BIG 19003163003

©Fotostudio Hip

Mijn naam is Mayke van Ansenwoude en ik ben ruim 30 jaar verloskundige. Nog steeds heb ik enorm veel plezier in het begeleiden van zwangerschappen en bevallingen. De geboorte van een kindje is een wonderlijk natuurproces wat in deze tijd ook kundig medisch begeleiden nodig heeft. De kunst is om als medisch handelen nodig is dit op tijd te signaleren, maar als alles probleemloos verloopt ook onnodig medisch ingrijpen te voorkomen.

Zelf ben ik de trotse moeder van twee dochters en twee zonen. Vier maal heb ik een zwangerschap en thuisgeboorte mogen ervaren en ik heb het een heftige en mooie ervaring gevonden. Er zijn tijdens je bevalling momenten dat je de grenzen van je kunnen bereikt denkt te hebben en dan toch lukt het je, met goede ondersteuning, een prachtig kindje op de wereld te zetten. Een geweldige beleving en beloning!

Mijn doel is dan ook om steeds weer bij iedere zwangere het beste en hoogst mogelijk haalbare te bereiken en om, ook als het niet de gedroomde gemakkelijke bevalling wordt, later met een goed gevoel terug te kunnen kijken op het verloop.

Myrthe

Verloskundige

In opleiding tot: Geboortecoach, plaatsen en voorschrijven van anticoneptie
beschikbaar voor spreekuur/thuisvisites/bevallingen

BIG 79926627803

Hallo, ik ben Myrthe. Met veel plezier en voldoening werk ik als verloskundige bij Verloskundig Huis Lief Leven.

Een aantal jaren geleden kwam ik op een kantelpunt in mijn leven. Ik stelde me de vraag wat ik nou echt graag zou willen doen in mijn leven, als alles mogelijk zou zijn. En dat was verloskundige worden. Het was geen makkelijke weg daar naartoe, maar ik besloot de sprong te wagen. Mijn man en ik verhuisden van Utrecht naar Maastricht en ik heb hier de opleiding gedaan.

Inmiddels werk ik een aantal jaren als verloskundige en sinds 2021 in deze praktijk. Dat wilde ik heel graag, omdat ik merkte dat ik de meeste voldoening haal uit het begeleiden en bewaken van de fysiologie in de geboortezorg. Ik vind het fijn om met mensen na te denken over hoe zij graag de zwangerschap en geboorte zouden willen en wat ik hieraan bij kan dragen.

In de tussentijd heb ik zelf ook twee kindjes gekregen, een dochter en een zoon. Samen met mijn man en onze kindjes woon ik in het mooie heuvelland.


* In 2008 is er een onderzoek gedaan en gepubliceerd in het Tijdschrift van Verloskundigen. Hierin wordt de meerwaarde beschreven van kleine praktijken. In dit onderzoek is alleen gekeken naar zwangeren die bij een verloskundige onder controle zijn.

Vrouwen die verloskundige zorg krijgen in een praktijk met 1 of 2 verloskundigen, bevallen vaker thuis en worden tijdens de bevalling minder vaak verwezen in verband met complicaties dan vrouwen in een praktijk met meer dan 2 verloskundigen.

De voordelen op een rijtje:

 • Zwangeren bevallen vaker thuis
 • Veel minder complicaties tijdens de baring (39% t.o.v. 60%-73%)
 • Minder behoefte aan pijnstilling
 • Minder vaak zijn weeënopwekkers nodig, minder kunstverlossingen en keizersneden
 • Minder vaak een knip
 • Hoe groter de verloskundigenpraktijk, hoe meer verwijzingen naar het ziekenhuis
 • Zwangeren die vaak dezelfde zorgverlener zien (niet meer dan 2 per zwangerschap), bevallen beter en zijn tevredenen over de verloskundige zorg.

Klik hier om het onderzoek te lezen.