Van harte welkom in onze praktijk!

Je kunt bij ons terecht voor verloskundige zorg wanneer je woonachtig bent in Maastricht en het Heuvelland. Woon je buiten dit gebied maar wil je wel graag zorg van ons? Neem dan even contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

In onze praktijk werken we met twee vaste verloskundigen en een praktijkassistente. Zij begeleiden je graag tijdens deze unieke tijd in je leven.

Wat kun je van ons als jullie verloskundige verwachten?

 • Persoonlijke, betrokken en deskundige verloskundige zorg in Maastricht en Heuvelland
 • Voldoende rust, ruimte en tijd
 • Eigen praktijkruimte
 • Naast ochtendspreekuur ook een middag- en avondspreekuur
 • Echo’s worden door Mayke gemaakt
 • Verloskundigen die zich blijven ontwikkelen en steeds bijleren
 • Een brede visie; wij kijken naar lichamelijke, psychische en sociale gesteldheid
 • De verloskundigen hebben extra opleidingen genoten om een uitgebreider zorgpakket aan te kunnen bieden; opleidingen in de echoscopie, orthomoleculaire therapie en PNI, voedingsdeskundige, mucotherapie
 • Bevallingen in bad, op de baarkruk en in andere houdingen zijn voor ons geen probleem
 • Wij verhuren vanuit de praktijk twee bevalbaden, vraag naar de mogelijkheden bij assistente Emmy
 • Kleinschaligheid, onderzoek wijst uit dat praktijken met minder verloskundigen betere resultaten behalen voor hun zwangeren!

Je kunt op afspraak terecht op onderstaande locatie:

Franciscus Romanusweg 41 in Maastricht

© Fotostudio Hip

Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar 043 321 1616. Onze assistente is hiervoor op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10.30u en 12.30u en op woensdag tussen 16:30u en 18:30u bereikbaar. Uiteraard kun je je ook via deze website aanmelden.  Wanneer je het volledig ingevulde formulier verzonden hebt neemt onze assistente Emmy vanzelf contact met je op voor het inplannen van een afspraak.

Neem hier een kijkje om de verloskundigen te leren kennen.

© Fotostudio Hip

Jouw kindje verdient de best mogelijke start!

De gezondheid van je kindje begint in de baarmoeder! Nu is de baarmoeder in deze tijd niet altijd meer een veilige omgeving. Veel moeders eten niet gezond genoeg, roken of gebruiken medicatie. Veel vrouwen hebben altijd haast en stressvolle banen en ook in de zwangerschap krijg je te maken met onprettige situaties die niet te voorkomen zijn. Dit alles, heeft onderzoek uitgewezen, heeft invloed op de ontwikkeling van je kindje.

De laatste jaren heeft Mayke daarom de opleiding tot orthomoleculair therapeut gevolgd en een master in PNI (psychoneuroimmunologie). Deze studies houden in dat ieder aspect van je gezondheid onderzocht wordt; wat je eet en drinkt, stress, mentale problemen, sociale omgeving en familieomstandigheden etc. en wat de gevolgen hiervan zijn voor zowel de moeder als het kindje. Aan de hand van de resultaten van dit wetenschappelijk onderzoek wordt naar oplossingen gezocht.

Zo is werkstress van de moeder bijvoorbeeld schadelijk voor de hersenontwikkeling van het kindje en daardoor heeft het kind meer risico op bijv. ADHD. Deeltijd werken of stoppen kan dan de beste oplossing voor moeder en kind zijn. Een gebrek aan omega-3 in de voeding van de moeder is gerelateerd aan hart- en vaatziekten en leerproblemen later bij het kind, zodoende kan het nemen van visolie capsules nodig zijn.

We zijn blij dat Mayke door deze studie meer handvatten heeft gekregen om mogelijke oplossingen aan te dragen in allerlei ontstane situaties. Zo kunnen we nog betere zorg leveren aan moeder en kind!

Heb je interesse in een extra consult betreffende de orthomoleculaire therapie, geef dit dan aan bij de assistente. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van zo’n consult.