Na je eerste echo maken we een afspraak voor de intake en de termijnecho. Deze afspraak vindt plaats als je 10-11 weken zwanger bent.

Emmy zal vanaf nu eerst je bloeddruk en gewicht meten. Vervolgens wordt er weer een echo gemaakt om te kijken hoe het met de zwangerschap gaat. Vandaag krijg je ook je precieze uitgerekende datum te horen. Alle kindjes groeien tot een week of 13 even snel. Door de lengte van de baby van kruin tot stuit te meten kunnen we bepalen hoe ver je precies zwanger bent. De meest betrouwbare periode hiervoor is tussen de 10 en 11 weken zwangerschap. Deze echo wordt dan ook de termijnecho genoemd.

Hierna zullen we een intakegesprek houden. Dit duurt ongeveer 30-45 minuten. Als het goed is heb je tijdens je eerste afspraak al een ingevuld intakeformulier afgegeven en hebben wij dit al in je dossier kunnen verwerken. Door met dit formulier te werken kunnen wij ons beter en vooral gerichter voorbereiden op jouw intake, wordt het geen standaard vraag-antwoord gesprek en hebben we tijdens het intakegesprek veel meer tijd om in te gaan op je vragen en onzekerheden. We bespreken jouw persoonlijke situatie, leefstijl, gezondheid, familiesituatie etc. aan de hand van dit formulier. Samen gaan we in op wat belangrijk is voor zowel jou/jullie als aanstaande ouder(s) als voor ons als je verloskundigen. Verder geven we je meer informatie over de praktijk, de zwangerschap, vitamines etc.