De eerste afspraak vindt plaats tussen 6 en 8 weken zwangerschap. Voor deze afspraak zullen we je vragen om een intakeformulier in te vullen met vragen omtrent je persoonsgegevens, gezondheid etc. en deze mee te nemen naar je eerste afspraak. Wij verwerken deze gegevens dan direct in je dossier en kunnen zo de intake (die plaats vindt tijdens de tweede afspraak) goed voorbereiden.

Uiteraard zal er tijdens de eerste afspraak een echo gemaakt worden om te kijken hoever je zwanger bent, of er een hartje klopt en of er sprake is van bijzonderheden zoals een tweelingzwangerschap. Bij een jonge zwangerschap is het van belang dat je een goed gevulde blaas hebt, dit zorgt er namelijk voor dat je baarmoeder beter te zien is op de echo.

Verder zullen we – indien je dit wenst – meer informatie geven over mogelijke onderzoeken in je zwangerschap, zoals de combinatietest en de NIPT. Op de website ‘Onderzoek van mijn ongeboren kind‘ kun je alvast meer lezen over deze onderzoeken, tevens is hier een keuzehulp te vinden welke je kunt invullen om je te helpen bij je keuze om wel of geen onderzoek te laten doen.