Tijdens een thuisbevalling of een poliklinische bevalling in het MUMC Maastricht bellen wij altijd een kraamverzorgster om de verloskundige te assisteren tijdens de laatste fase van je bevalling. Zij komt dan helpen met de geboorte en zorgt er daarna voor dat alles weer netjes opgeruimd en gewassen wordt. Daarnaast zorgt ze er samen met de verloskundige voor dat jij na een douche lekker weer in een fris bed kunt stappen.

In de week na de bevalling komt de kraamverzorgster elke dag een aantal uren voor jou en de baby zorgen. Ze doet dagelijks een aantal controles bij jou en de baby, ze helpt je met de verzorging van de baby en assisteert bij het voeden van je baby. Daarnaast zorgt ze ervoor dat je huishouden blijft draaien en ontvangt ze je bezoek, voor wie ze uiteraard graag een beschuit met muisjes smeert en koffie inschenkt! Zij kan vaak al veel van je vragen beantwoorden, maar wanneer zij iets niet weet of zich ergens zorgen over maakt zal ze contact opnemen met de dienstdoende verloskundige.

Voor kraamzorg dien je je zelf aan te melden bij een van de kraambureaus in de regio, hierover ontvang je tijdens de intake meer informatie.