Onze verloskundigen hebben ruime ervaring in het begeleiden van badbevallingen en bij onze praktijk is het mogelijk om een bevalbad te huren. Ook poliklinisch kun je onder onze begeleiding in bad bevallen.

Bevallen in water is een hele natuurlijke en ontspannen manier van bevallen en heeft nogal wat voordelen:

  • Warm water werkt ontspannend. Hoe meer je ontspant, hoe meer endorfine je lichaam aanmaakt. Dit is een een soort natuurlijke pijnstiller en zorgt ervoor dat je de weeën beter op kan vangen. Daardoor verloopt de ontsluiting over het algemeen sneller.
  • In het water kan je erg makkelijk bewegen. Hierdoor is het zoeken van een andere houding minder zwaar dan uit het water.
  • Meestal gaat een waterbevalling wat geleidelijker, waardoor het perineum ook geleidelijker oprekt. Het warme water zorgt er ook voor dat je perineum wat soepeler wordt. Hierdoor is de kans op inscheuren of een knip kleiner.
  • Het warme water zorgt ervoor dat je lichaam op temperatuur blijft. Hierdoor kan je lichaam alle energie gebruiken voor de bevalling.
  • Voor de partner is een waterbevalling vaak ook positief, omdat hij zich nuttig kan maken. Het bad moet opgezet en gevuld worden en hij kan mee in bad om jou te ondersteunen als je dat wilt. Hierdoor voelt hij zich niet zo aan de zijlijn staan. Bovendien heeft de partner na de geboorte ook gelijk intens contact met de baby.
  • Voor de baby is de overgang van de baarmoeder via het water naar de buitenwereld een rustigere overgang. In de buik zitten ze namelijk ook in water op lichaamstemperatuur en zijn licht en geluid gedempt. Wanneer ze geboren worden in water kunnen ze onder vergelijkbare omstandigheden nog even bijkomen van de bevalling voordat ze boven water gehaald worden, de zuurstof komt immers nog via de navelstreng. Hierdoor zijn waterbaby’s als ze geboren worden over het algemeen vrij rustig. Soms huilen ze zelfs nauwelijks of niet.

Wil je bij ons een bevalbad huren dan kan dit. Ook als je niet ingeschreven staat bij ons in de praktijk is het mogelijk een bevalbad bij ons te huren. De huur van het bad kost 40 euro, daarnaast bestel je zelf een pakket waar verder alle benodigdheden inzitten. Dit pakket kost 80 euro en kun je indien ongeopend weer retour sturen. Heb je interesse en wil je meer informatie? stuur dan een berichtje naar info@verloskundighuisliefleven.nl